<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3504496018675322243\x26blogName\x3dmy+incomplete+story.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://aimanhanis.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aimanhanis.blogspot.com/\x26vt\x3d2408252855250692602', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Segmen Back to School by Aen Hwaii
Sunday, 30 December 2012 1 comments


 


assalamualaikum . hrini hanis join segmen akak  Aen . segmen ni pasal back to school . okayy . rasanya hanis suka lah psal bnda ni . rsa kekok nak join segmen ni . *haaa , peduli apaa . haha :D okay kite teruskan je , hanis dah ikut syarat , dah follow blog akak Aen , twitter kak Aen . okay . skrang hanis nak jawab soalan kak Aen , hewhew :3


 1) Apa kenangan lucu kamu mula-mula masuk sekolah ? *ceritakan*

err , masa hanis kat ngri sembilan , hanis bru pra skolah mse tuh . haha , lawak k , msa tuh , ayah hanis hantar hanis g skolah lah , kebetulan masa tuh , kat skolah tuh , budak darjah 6 tengah beratur kna cucuk lah , ape eh ? yelaa , kna cucuk . hanis stop kat dpan budak darjah 6 tuhh , saje tengok2 . bila sorang budak tuh jerit sebab sakit , hanis tetibe je nangis . hanis tak tauu . sumpah , sampai wktu rehat , hanis nangis . msa tuh cikgu hanis tk tau nak buat apa , cikgu pggil ayah , ayah citer kat hanis . ayh kta hanis mybe terkejut n takut kot . btw , sampai skrg hanis jdi kaku bila kna cucuk , hahaha :'D kenangan k kenangan .


- waktu masuk skolah rendah , darjah 1 . kat perak , PANGKALAN TLDM , msa tuh hari prtma msuk skolah , ayah dengan ibu hanis hantar g skolah , smpai kat kelas , bila masuk kelas , hanis tengok ade budak sorang tuh menangis gilagilaa *taktau nak ckap camna , yee , dia nangis , nangis . tak berhenti , rmai cikgu n bpak n mak dia sruh jgn nangis , dia nangis jugak , hanis tetiba jee jadi kaku blkg ayh n ibu hanis , bila mak bpak dia nak blik , lagi kuat dia mngis , ouhh , gilaaaa . sampai tercabut tudung skolah dia sbb nak kjar mak bpak dia . tak boleh lupa betul . and waktu darjah 5 , msa tuh ustaz imran sruh smua plajr dlam klas tuh jwab soalan dia , hanis ade tak pham stu soalan , hanis panggil lah ustaz , tapikan , hanis terpanggil ayah kat ustaz tuh . perghh , smua gelak . haha , hanis pun gelak , haha ,


- dalam skolah mngah pulak , hmm ,. ape eh ? takde lah lucu sgt , btw , baru msuk form 3 , haha , takde pape yg lawak . serius memanjang je dlam skolah tuh , haiihh -_-


 2) Cikgu paling kamu sayang ?

 - skolah rendah of coz lah cikgu robiah , cikgu noni , sir mat syah , ustaz fadhil , ustaz imran, semua skli yg prnah ajar hanis dri darjah 1 hingga 6 ,

- skolah mngah mesti lah cikgu hartini , cikgu jamaliah, cikgu hamidah , eh , cikgu jamaliah caring eh pasal pelajar dia , hanis ape2 msla hanis sllu pergi kat dia , cikgu bayati . rmai lgi kot . ehhehe :D


 3) Mata pelajaran yang kamu suka ?

 - semestinya Matematik , haha , ehh , nak tau knpa hanis minat matematik ? haa , msa tuh cikgu practikal ajar hanis matematik , sejak dari tuh , hanis jadi semangat bljar matematik . hahaaa , lawakk , bila cikgu tuh dah pergi , hanis jadi layu sikit . tapi , pljran dia still kat otak . haha , *cikgu hensem kayy . haha :P

'

4) Kalau selalu kamu bangun pagi *waktu sekolah* jam berapa ?

-emmm , sllu kna tepat dlm pkul 5 , yelaa , adek beradek hanis rmai , nak kna tunggu dowg mandi lagi , nak tunggu siap lagi , breakfast ? jarang skli , jarak skolah hanis dgn rumah dlam 10 km kot , klau gi dlm pkul 6.45 , smpai dlm 7.08 cm tuh lah . ayh ckap . hehee , pnah skli terlambat , perghh , mandi lembu dibuat nyee , dah lah bgun kol 6.30 nak tggu adek2 siap lagi , mmg lmbt .haihh . -_-



5) Apa nama sekolah kamu ? *ceritakan apa yang best dekat sekolah kamu*

- SMK PANGKALAN TLDM :D di perak , apa yg best kat skolah eh ? emmm , skolah hanis smaa je dgn2 sklah lain . ade Hari Sukan . haha , waktu tuh semua pljr amik msa bwak fon ke kamera kee , Hari Koperasi , Hari Kantin , Hari Sains , Bnyak lah lagi . tpi blkg skolah hanis ade gunung2 . haaa , wktu hujan ke ? pagi2 kee , perghhhh , mcam dekat luar ngra dia punya sejuk , haha . lagi berselera nak bljr . hehe ,


 
6) Azam kamu pada tahun 2013 ?
-azam ? mestilah beljar rajin2 . yelaa , thun dpan PMR >< takut k takut . huhuh . hanis cuba bljr rajin2 , nak score A semua dlm mta pljrn . nak jga adek2 dgn baik , cuba jdi pljar yang BAIK . jadi anak yang BAIK . InsyALLAH , doakan yg terbaik untuk hanis kay ? ;)
hanis tag - Budak Terlalu Comel :D