<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3504496018675322243\x26blogName\x3dmy+incomplete+story.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aimanhanis.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aimanhanis.blogspot.com/\x26vt\x3d8355542170347367012', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Tutorial : Cara Mudah Dapatkan URL Gambar
Monday, 10 December 2012 0 comments


Assalamualaikum ~ Hi , Hari ni malas nak cakap banyak . ni rasa nya semua dah tau , tapi ni untuk new bie , okay ,. ? jomm .


1- Dashboard - New post 
2 - Then tgok dekat tool bar new post korang and klik button Upload Images  

3 - lepas tu , pilih lah gambar yang korang suka , lepas tu upload lah ,

*macam ni ,

4 - lepas dah upload images tadi, klik html . 

5- Then , bila dah klik , dia keluar banyak kod kan ? haa , just cari kod yang bermula http:// sampai width ,

6- Done . siap pun , haa , tu lah url gmbar tuhh :) 

Credit - Nurul Atiqah