<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3504496018675322243\x26blogName\x3dmy+incomplete+story.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aimanhanis.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aimanhanis.blogspot.com/\x26vt\x3d8355542170347367012', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
perasaan.
Thursday, 10 November 2016 0 comments






 sebenarnya, apa yang diluah kat mulut langsung tak sama dengan apa yang kat hati. bila nak jawab satu soalan tu laju je jawab sebab kadang kadang tak berfikir dulu okaylah. memang sakit bila pendam sesuatu perkara tu. tujuan pendam? mungkin taknak orang lain tahu apa yang kita rasa. mungkin jugak nak jaga hati orang dari terasa. mungkin juga bukan masanya lagi.

mungkin jugak sebab taknak rasa sia sia. yelah kan, kalau kau bagitahu pun, orang boleh buat apa kalau benda tu ikutkan dari segi luahan hati? orang boleh je faham tapi kau pulak rasa macam buang masa pulak. orang lain pun ada masalah sendiri nak fikir, ada hati nak suruh orang faham kau.  kadang kadang ada yang bagi nasihat. tu pun kira okay jugak. tapi yang acah bagi nasihat tu? kau rasa apa? ouh okay kita pendam sama sama jawapan tu.

dulu boleh lah rindu, hari hari teringat nama dia, hari hari tersebut nama dia. boleh nak dikatakan gila bayang jugak lah. tapi makin hari makin hilang. hati pun rasa nak move on. nampak kejap kan move on dia? sebab respon pun macam air pasang. kejap surut kejap naik. taktahu nak tengok yang mana. bila difikir kata syok sendiri. sakit jugak bila main dengan perasaan ni. boleh jadi gila. terfikir jugak. takut diri sendiri je yang beria 
                tapi sebaliknya? takpe hati kuat lagi *tipu 

dulu kalau boleh nak letak kepercayaan dekat orang tu senang je. serious sangat senang. tapi sekarang makin takut. takut nak percaya. lagi teruk takut nak percaya diri sendiri. yela, bagitahu aku siapa je boleh simpan rahsia? *sinis

terasa jugak nak makan hati. tapi orang kabo bahaya. sebab boleh bawak sampai ke dendam. uish jauhkan diri dari semua tu. harap sangat. 
okay point kat sini suka dengan fall in love lain taw. which is suka ni kita rasa selesa dengan dia. tapi kalau fall in love ni pulak kita nak dengan dia selalu, takde dia hidup kosong, and sebagainya. agak korang boleh fikir. tapi .. 

"bagi aku, suka dengan sayang ni takde beza pun. persetankan semua tu."

terasa macam sekejap je jumpa kan? tapi dah beriya suka sayang semua bagai. eh hati perempuan. bagitahu aku siapa je tak ada perasaan tu even tak lama pun kenal? kadang kadang dengan orang yang terdekat pun boleh timbul rasa sakit. siapa yang tahan kalau kena macam ni? sesak tahu dada. senyum gelak pun kesannya lepastu sakit jugak. sebab apa? sebab BERLAKON BAHAGIA.


"that's what happens" she said,"you let people in, and they destroy you. "

sekarang, apa nak jadi, jadilah. nak jugak tengok apa yang akan jadi nanti. kalau fikir dari segi risiko, memang nampak bahaya. tapi apa boleh buat? ini semua soal perasaan. soal hati. aiceh acah lah kau. yang mampu buat untuk sekarang ni, bernafas lepastu senyum. walaupun sakit tapi paksa diri jugak. ya, paksa diri. nak jauhkan diri rasanya lagi sakit. Maaflah? Memang tak boleh rasanya jauhkan diri. Seksa rasa. takplah, usaha, doa, tawakkal. takde jodoh jugak. Redha :) tapi saya nak awak tahu. Saya tengah berusaha. Usaha untuk kekalkan nama awak kat hati saya. Sebab? Heh awak tahu kan? ;) 

raklu semuaa.